2015. február 26., csütörtök

Mélységek és Magasságok

Mélységek és magasságok… Megannyi megtapasztalás az életünkben. Történetek, melyek éltetnek, történetek, melyekért élhetünk. S ezek a momentumok, csodák.

Olykor nehéz elfogadni, amikor valaki úgy gondolja egy adott dologban hibáztál. Talán a szemedbe sem néz, s csak félvállról veti oda: Te vagy a hibás, elrontottad, ezt nem így kellett volna! – s ez a Lélek-csendjének kósza pillanata. Az akkor még érthetetlen áldásé.

El tudod képzelni, nap, mint nap mennyi áldás érkezik az életünkbe mások által? Mennyi édes pillanata a csendnek lopja be magát a szívünkbe, álruhába bújt angyalként, s hány mosolygó arc sugározza felénk a meglapuló, s eltitkolt boldogságot, miközben a legközelebbi boltig sétálunk.
Az ébredés ideje elérkezik a napban. Újból, s újra. Ahogyan a nappal és az éjszaka váltják egymást, úgy tér vissza időről időre a „megvilágosodás”, a Világra ébredés. S ekkor telítődik meg minden, ami valaha körülvett, értelemmel. Ekkor válik érezhetővé, értékelhetővé az a sok-sok kincs, amelybe életed során belebotlottál. Meglehet, talán még orra is estél benne, s egy kissé megütötted magad. De felálltál, újból, s újra. Mert megtanultál valami nagyon fontosat:
Az életben vannak mélységek és magasságok. Vannak szerelmek, vannak csalódások. Van múlt és van jövő. S létezik jelen, melyben megírhatod hátralévő életed mennyei mindennapjait.


www.sunrisedreamcoaching.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése